Антитерористичні рейди в Італії: є затриманий

Антитерористичні рейди в Італії: є затриманий

Укрінформ
У рамках антитерористичних рейдів в Італії затримали одного підозрюваного.

Про це повідомляє The Local.

«Поліція підтвердила, що заарештувала чоловіка, підозрюваного в причетності до "Ансар Аль-Шаріа", лівійської організації, пов'язаної з "Аль-Каїдою". За даними поліції, затриманий підтримував ІДІЛ і воював на боці ісламістів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, антитерористична операція проходила в регіоні Лаціо, до якого належить і італійська столиця Рим. Вона проводилася з метою виявлення людей, які належать до терористичних організацій.

Також поліція після рейду оприлюднила відео, на якому видно деякі предмети, вилучені під час обшуків, у тому числі чорний прапор і ножі.

Відомо, що затриманий чоловік був одружений і мав дитину. Він уже відбував покарання у в'язниці в Італії за злочини, пов'язані з тероризмом.

"Ця операція свідчить про те, як в'язниця може стати місцем поширення ідеології тероризму", - сказав один з офіцерів.

Інший офіцер додав, що розслідування підтвердило, що мережа екстремістів в Італії "стає все більш фрагментованою, менш пов'язаною між собою, із мікрогрупами або поодинокими особами", що робить їх "більш небезпечними", тому що їх важче вирахувати.

Крім того, повідомляється, що під час іншої поліцейської операції, проведеної поштовою поліцією Італії у вівторок, було заарештовано двох осіб за «кібер-шпигунство» за поліцією Італії та державними установами. Чоловіки незаконно перехоплювали електронні листи і телефонні дзвінки.

Обидва жили в Лондоні та мали законний дозвіл на проживання у Римі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-