У Туреччині пройдуть дебати про перехід до президентської форми правління

У Туреччині пройдуть дебати про перехід до президентської форми правління

Укрінформ
Турецькі парламентарії проголосували за проведення дебатів щодо конституційної реформи з метою переходу до президентської форми правління.

Відповідне рішення підтримали 338 депутатів із 480, пповідомляє DW.

Для ухвалення цього рішення правлячій Партії справедливості та розвитку (AKP), що має 316 мандатів у парламенті, знадобилася підтримка з боку опозиції.

Під час дебатів окремо обговорюватимуться 18 статей реформи. Так само окремо голосуватимуть за кожну статтю. Очікується, що на два етапи дебатів та голосування піде не менше двох тижнів. Наприкінці заплановане остаточне голосування за весь пакет запропонованої реформи. Однак, для того, щоб це сталося, потрібно, щоб за кожну окрему статтю проголосувало мінімум три п'ятих парламентаріїв, тобто 330 з 550. Така сама кількість для ухвалення реформи потрібна й для загального пакету статей.

Нагадаємо, після невдалої спроби путчу в липні 2016 року та вкрай жорсткою реакції на нього з боку уряду в Анкарі президент Реджеп Таїп Ердоган намагається домогтися запровадження президентської форми правління. Для цього парламентаріям слід ухвалили конституційну реформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-