Бортпровідники British Airways розпочали дводенний страйк

Бортпровідники British Airways розпочали дводенний страйк

Укрінформ
Дводенний страйк бортпровідників British Airways може вплинути на рейси авіакомпанії з лондонського аеропорту Хітроу у вівторок і в середу.

Про це повідомляє BBC.

«2900 членів профспілки Unite вимагають більш високу зарплатню для бортпровідників так званих "об'єднаних рейсів" (ті, які об'єднують короткі і довгі перельоти — Ред.)», - йдеться у повідомленні.

За даними Unite, керівництво British Airways обіцяло, що річна зарплата бортпровідників на "комбінованих рейсах", прийнятих на роботу після 2010 року, складе від 21 тис. до 25 тис. фунтів стерлінгів (від 25 до 30 тис. доларів). При цьому на практиці співробітники отримують 12 тис. фунтів плюс 3 фунти за кожну годину польоту.

Раніше бортпровідники відмовилися від підвищення окладів на 2%, вимагаючи підняти реальну зарплату до того рівня, який їм обіцяли при прийомі на роботу.

У British Airways заявили, що страйк не вплине на роботу лондонських аеропортів Гетвік і Лондон-Сіті.

В аеропорту Хітроу у звичайному режимі буде відправлено та прийнято "переважну більшість" рейсів, заявили в авіакомпанії. Це означає, що деяким пасажирам доведеться вилетіти трохи раніше чи пізніше запланованого часу, оскільки British Airways вирішила поєднати частину рейсів через страйк.

Якщо дводенний страйк нічого не змінить, Unite може проголосувати за проведення нових подібних акцій або буде шукати інші форми протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-