Демократи закликали Трампа не порушувати закон проти кумівства

Демократи закликали Трампа не порушувати закон проти кумівства

Укрінформ
Депутати від Демократичної партії просять обраного президента США Дональда Трампа переглянути рішення про призначення свого зятя Джареда Кушнера на посаду старшого радника в Білому домі.

Про це повідомляє ВВС Україна

У листі членів комітету з юридичних питань палати представників США відзначається, що це призначення може суперечити закону проти кумівства, який стосується всіх співробітників Білого дому. Демократи побоюються, що на новій посаді Джаред Кушнер не зможе повністю уникнути конфлікту інтересів.

"Позиція Кушнера в Білому домі може дозволити йому просувати рішення, які відповідають його інтересам в бізнесі", - йдеться в листі.

Адвокат пана Кушнера Джеймі Горелік запевняє, що це призначення не суперечить ніяким федеральним законам США.

Кушнер має намір припинити роботу у своїй девелоперській компанії і залишити керівництво газети New York Observer, яка також належить йому.

Горелик додала, що майбутній радник вже консультувався з фахівцями Управління з урядової етики США щодо своєї нової посади.

Повідомляється також, що дружина Джареда Кушнера - старша дочка обраного президента Іванка Трамп - залишиться у керівництві компанії Trump Organization й не займатиме посад в адміністрації батька.

Як повідомляв Укрінформ, обраний президент США Дональд Трамп запропонує своєму зятю Джареду Кушнеру зайняти посаду старшого радника.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-