Спецслужби Німеччини просять повноважень для кібератак у відповідь

Спецслужби Німеччини просять повноважень для кібератак у відповідь

Укрінформ
Німецьким контррозвідникам слід надати можливість відповідати на хакерські атаки кібернападами на самих хакерів.

Таку думку в вівторок вислови керівник Відомства з охорони конституції, внутрішньої спецслужби ФРН, Ганс-Георг Маасен у інтерв'ю інформагенції dpa, повідомляє DW.

"На нашу думку, нам необхідно не лише вдаватися до суто оборонних дій. Натомість ми маємо бути в змозі атакувати ворога, щоб він припинив атакувати нас", - сказав Маасен.

На тлі цього він також не виключив, що під час проведення виборів до Бундестагу в вересні цього року можливі "спроби впливу ззовні".

На сьогодні повноваження не дозволяють німецьким спецслужбам, приміром, стерти дані, отримані хакером, та перенесені ним на один із зовнішніх серверів.

"Через це зростає небезпека того, що шкоди може значно побільшати, адже, крім самого злочинця, доступ до цих даних отримають ще й треті особи", - застерігає керівник відомства. Тож у цьому випадку німецьким відомствам слід надати правові можливості стерти ці дані для попередження майбутньої загрози, вважає Маасен. Крім того, він визнає за необхідне створення правового механізму, що дозволив би "знешкоджувати інфраструктуру, з якої здійснюють напад, звідки надходять серйозні загрози для кібербезпеки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-