Помер відомий філософ і соціолог Зігмунт Бауман

Помер відомий філософ і соціолог Зігмунт Бауман

Укрінформ
Польський і англійський соціолог, автор концепції "плинних часів", Зігмунт Бауман помер 9 січня на 91 році життя.

Про це повідомила Gazeta.pl.

Як повідомила польська філософиня Александра Каня, слова якої наводить видання, найближчі родичі змогли попрощатись із Бауманом у його будинку в Лідсі, що у Великобританії.

Видатний соціолог та філософ Бауман народився у 1925 році в Познані. До 1968 року він викладав та займався дослідницькою діяльністю у Варшавському університеті. Після еміграції викладав в ізраїльському Тель-Авіві, згодом – у британському Лідсі.

Серед найвідоміших текстів Баумана такі впливові праці як «Актуальність Голокосту», «Етика постмодерну» та «Плинні часи». Бауман є лауреатом Європейської премії Амальфі з соціології та соціальних наук (1990) та Премія Адорно (1998).

Українською мовою були перекладені деякі з його робіт: «Етика постмодерну», «Глобалізація. Наслідки для людини і суспільства», «Плинні часи. Життя в добу непевности». Останньою, в 2014 році, в українському перекладі вийшла його «Моральна сліпота», написана в співавторстві з Леонідасом Донскісом.

У 2013 році Бауман відвідав Львів, де презентував свою працю «Плинні часи. Життя в добу непевности» та прочитав лекцію у ЛНУ ім. Івана Франка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-