Подрузі президента Південної Кореї інкримінують хабарництво

Подрузі президента Південної Кореї інкримінують хабарництво

Укрінформ
Прокуратура Південної Кореї висунула звинувачення в хабарництві Чхве Сун Сіль, близькій подрузі відстороненого президента Пак Кин Хе, на додачу до вже раніше інкримінованих їй звинувачень в зловживанні владою та спробах шахрайства.

Про це повідомляє Reuters.

«Спеціальна команда прокурорів у Південній Кореї висунула свіжі звинувачення, включаючи хабарництво, проти близької подруги президента Пак Кин Хе», - йдеться у повідомленні.

Як зазначалося, Чхве Сун Сіль підозрюють у зловживанні дружніми зв'язками з президентом для примусу південнокорейських компаній, включаючи Samsung Group, до багатомільйонних пожертвувань на користь можливих благодійних організацій.

Крім того, Чхве обвинувачується у впливі на роботу уряду. Двох колишніх президентських помічників підозрюють у передачі їй секретної інформації. Опозиція стверджує, що Пак Кин Хе порушила конституцію країни, дозволивши своїй подрузі втручатися в справи державного управління.

Чхве Сун Сіль відкидає будь-які звинувачення, висунуті проти неї.

Як повідомляв Укрінформ, президент Південної Кореї Пак Кин Хе була тимчасово усунута від влади після того, як парламент країни виступив за запуск процедури імпічменту президента. Розгляд справи Конституційним судом займе не менш ніж 180 днів, на цей час в.о. президента призначено прем'єр-міністра країни Хван Гє Ану. 

Фото: flagi.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-