НАТО має показати Росії свою готовність діяти в Арктиці – адмірал Ставрідіс

НАТО має показати Росії свою готовність діяти в Арктиці – адмірал Ставрідіс

Укрінформ
Арктичним державам і НАТО слід посилити увагу та фінансове забезпечення власної обороноспроможності в Арктиці з огляду на нарощування РФ військової потужності у цьому регіоні.

Таку думку канадському виданню СВС News висловив колишній головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО американський адмірал у відставці Джеймс Ставрідіс, передає кореспондент Укрінформу.

«Нам слід посилити спостереження в Арктиці та будувати більше криголамів. Без агресії, але щоб дати російським колегам зрозуміти, що ми надаємо Арктиці великого значення», - сказав Ставрідіс.

Він висловив сподівання, що Арктика буде регіоном багатосторонньої співпраці, однак наголосив на необхідності зберігати пильність. «НАТО загалом та Канада зокрема мають концепт «високої Півночі, низької напруги». Я розумію це, однак усе ж важко ігнорувати військове нарощування, яке відбувається у Північному Льодовитому океані», - зазначив колишній головнокомандувач ОЗС Альянсу.

За його словами, у разі втягування до конфлікту в Арктиці НАТО відставатиме від Росії, маючи «дуже й дуже малі можливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-