Правозахисники знову не знайшли Дадіна

Правозахисники знову не знайшли Дадіна

Укрінформ
Російські правозахисники не виявили засудженого активіста Ільдара Дадіна у п'ятій виправній колонії Алтайського краю.

Про це повідомляє Радіо Свобода

"Правозахисники Громадської спостережної комісії Росії не виявили засудженого активіста Ільдара Дадіна в п’ятій виправній колонії Алтайського краю, яку вони відвідали в п'ятницю. Раніше правозахисник Любов Волкова повідомила, що в Асоціацію незалежних спостерігачів надійшла непідтверджена інформація про те, що активіст перебуває саме в цій колонії", - йдеться у повідомленні.

Перед цим уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова повідомила, що Дадін прибуде до нового місця ув’язнення 9-10 січня, після чого йому дозволять зателефонувати комусь із родичів.

5 грудня стало відомо, що Ільдара Дадіна етапували з Сегежської колонії в Карелії, де, за його словами, щодо нього застосовували тортури. Відтоді про його місце перебування нічого не було відомо. Російські громадські діячі, журналісти, письменники і громадські активісти вимагають від влади негайно повідомити, де зараз перебуває активіст.

Ільдар Дадін – єдиний в Росії засуджений за статтею про «неодноразове порушення правил проведення публічних заходів», його засудили до 2,5 років колонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-