У центрі Петербурга пройшли пікети на підтримку політв'язнів

У центрі Петербурга пройшли пікети на підтримку політв'язнів

Укрінформ
У п'ятницю, 6 січня, в центрі Петербурга на Невському проспекті пройшли пікети, організовані Демократичним рухом "Солідарність", в підтримку політв'язнів в Росії.

Про це розповіла кореспондентові Укрінформу координатор акції Ольга Смирнова.

"У центрі уваги сьогоднішніх пікетів залишалася тема зникнення Ільдара Дадіна. Плакати, присвячені Дадіну, у активістів колишні, з минулих акцій, але на них тепер було додане питання: "Де Дадін?". Випадок Дадіна показує страх великої держави перед мужнім опором однієї людини", - сказала Смірнова.

Нагадаємо, що Ільдар Дадін був притягнутий до кримінальної відповідальності за критику існуючого режиму у формі пікетів, в тому числі у зв'язку з протестом проти російської агресії стосовно України.

Пікетувальники також виступили в підтримку недавніх політв'язнів у РФ: зокрема - керівника карельського відділення "Меморіалу" Юрія Дмитрієва (він відомий тим, що в 1997 році виявив Сандармох — місце масового поховання репресованих, у тому числі великої кількості розстріляних українців, діячів "українського відродження") та багатьох інших.

Всього в пікеті, змінюючись, брали участь близько десяти осіб. Організатори звернулися до міжнародного співтовариства з проханням запровадити персональні санкції щодо організаторів і виконавців даних злочинних переслідувань активістів у Росії вже найближчим часом, сформувавши за аналогією зі "списком Магнітського", "список Дадіна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-