США внесли сина бен Ладена до списку розшукуваних терористів

США внесли сина бен Ладена до списку розшукуваних терористів

Укрінформ
Держдепартамент США вніс одного із синів засновника і колишнього ліквідованого лідера теругруповання “Аль-Каїди” Усами бен Ладена – Хамзу до списку розшукуваних терористів.

До відповідного списку Хамза бен Ладен потрапив через свої погрози здійсненням терактів проти США, інформує CNN.

“Хамза був названий “особливо небезпечним міжнародним терористом” та внесений у список через серйозний ризик здійснення актів тероризму, які можуть загрожувати безпеці громадян США або національній безпеці, зовнішній політиці або економіці Сполучених Штатів”, - зазначили  в Держдепартаменті.

Так, аналітики описали молодшого бен Ладена, який народився 1989 року, як "наслідного принца" “Аль-Каїди”, заснованої його батьком і його співучасниками наприкінці 1980-х років.

Як відомо, Хамза був близький до свого батька і часто був поруч з ним, коли подорослішав. У дитинстві він також був помічений у пропагандистських відео “Аль-Каїди” в оточенні людей, які тримали зброю та робили погрози на адресу Заходу.

За даними Держдепу, у серпні 2015 року чинний лідер “Аль-Каїди” Айман аз-Завахірі офіційно оголосив Хамзу бен Ладена членом терористичної організації.

У 2015 році терористи з "Аль-Каїди" опублікували звернення, ймовірно, сина Усами бен Ладена - Хамзи, в якому він закликав до скоєння атак на США, Великої Британію та інші західні країни.

Пізніше у 2016 році син убитого лідера “Аль-Каїди” у своєму 21-хвилинному аудіозверненні "Ми всі Усама" пригрозив помститися США за вбивство свого батька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-