Політики готуються протистояти російському впливу в Молдові

Політики готуються протистояти російському впливу в Молдові

Укрінформ
Колишній міністр оборони Молдови Анатол Шалару і екс-президент Румунії Траян Бесеску створять спільний політичний проект, головна мета якого – протистояти російському впливу в Молдові.

Домовленість була досягнута під час зустрічі Анатола Шалару з Траяном Бесеску, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Сьогодні відбувся обмін думками щодо ситуації в Молдові з екс-президентом Румунії Траяном Бесеску. Зокрема, у зв'язку із складною ситуацією в країні після президентських виборів, ми обговорили необхідність створення нової спільної політичної структури та реформування державних органів влади, щоб протистояти російському впливу в Молдові», - зазначив Шалару.

Як повідомляв Укрінформ, президент Молдови Ігор Додон підписав указ про відставку міністра оборони Анатола Шалару. Глава Молдови аргументував своє рішення тим, що екс-міністр неодноразово висловлювався за об'єднання Молдови з Румунією і був серед ініціаторів організації виставки американської військової техніки в Кишиневі в травні 2016 року.

Раніше Анатол Шалару був виключений також з керівного складу Ліберальної партії Молдови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-