У Петербурзі далекобійники перекрили платну трасу, спричинивши гігантські пробки

У Петербурзі далекобійники перекрили платну трасу, спричинивши гігантські пробки

Укрінформ
Російські водії-далекобійники, протестуючи проти платного проїзду, увечері в четвер заблокували проїзди на пропускному пункті Західного швидкісного діаметра (ЗШД) у Петербурзі, викликавши гігантські пробки.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У Петербурзі далекобійники на 10 вантажівках перекрили майже всі пункти оплати ЗШД – нещодавно відкритої за участю Путіна найбільшої магістралі, що зв'язує північ і південь міста. Таким чином, вони виступили проти плати за проїзд: водії вантажівок вважають, що, оскільки на дорогу були витрачені десятки мільярдів бюджетних коштів, то городяни за неї вже заплатили.

За словами голови Об'єднання перевізників Росії Андрія Бажутіна, водіям вантажівок не залишили призначеної за законом альтернативи: по всьому місті висять знаки, що забороняють рух вантажівок, і проїхати в порт можна тільки через ЗШД, який є платним.

Великі питання викликає у Бажутіна і договір з концесіонером – активіст не розуміє, чому концесіонеру повинні виплачуватися кошти з міського бюджету. На думку Бажутіна, договір складено так, що місто вже заборгувало приватному інвестору, який тепер "грає в безпрограшну лотерею" до 2040 року.

Далекобійників обурює той факт, що стратегічна магістраль, що проходить уздовж порту і Кіровського заводу, фактично належить не місту, а приватному підприємству. Протестувальники хочуть прозорості, вони вимагають відповіді – як вийшло, що вартість магістралі за час будівництва зросла в кілька разів, і чому ЗШД став однією з найдорожчих платних магістралей у світі. Але головне – вони вимагають скасування плати за проїзд.

Багато водії підтримували протестувальників гудками, щоправда, були і незадоволені – ті, які стояли в пробці, що утворилася, і ті, які вважають, що ЗШД так і будувався як платна дорога.

Наприкінці акції одного з протестувальників було затримано. За словами Андрія Бажутіна, протести проти платної магістралі будуть продовжені – втім, поки не вирішено, в якій формі.

На сайті компанії - власника концесії протестувальникам погрожують судом.

Нагадаємо, раніше в Росії вже були масштабні протести далекобійників - проти системи стягування плати з великих вантажних автомобілів «Платон», після чого, розмір плати і штрафів був знижений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-