Дадіна могли етапувати на Алтай

Дадіна могли етапувати на Алтай

Укрінформ
Після протестів активістів 4 січня з'явилася певна інформація про місцезнаходження ув'язненого російського активіста Ільдара Дадіна.

Про це повідомила в Фейсбуці дружина Дадіна Анастасія Зотова.

"З приводу місцезнаходження Ільдара можу повідомити наступне: 1. О 15-30 4 січня мені дзвонить В. Максименко (Заступник начальника ФСВП РФ - ред.) і повідомляє, що Ільдар "на даний момент у поїзді": http://stop-torture.info/otvet-v-a-maksimenko-ot-04-01-2016/ 2. Близько 22:00 4 січня з'являється повідомлення від Любов Волкова (Liubov Volkova), що Ільдар у ВК-5 Алтайського краю. 3. Вдень 26 грудня правозахисник, представник ОНК Гончаренко повідомив, що Дадіна на Алтаї немає", - пише Зотова.

У підсумку вона констатує, що "відомості, що надходять, суперечать одна одній". Але про всяк випадок Зотова "вже шукає знайомих адвокатів на Алтаї".

Ільдар Дадін – єдиний у Росії активіст, засуджений за статтею про "неодноразове порушення правил проведення публічних заходів". У своїх пікетах він часто виступав на підтримку України, засудження агресивної політики Росії. У грудні 2015 року Дадін був засуджений до 3 років позбавлення волі. Суд другої інстанції зменшив термін до двох з половиною років.

У листопаді Ільдар Дадін заявив про тортури в колонії №7 в Карелії. 5 грудня стало відомо, що активіста етапували в інший виправний заклад. З того часу немає жодної інформації про те, де він знаходиться.

Раніше повідомлялося, що російські письменники, журналісти та громадські діячі вимагають від Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ повідомити місцезнаходження Ільдара Дадина. Відкрите звернення опубліковано на сторінці письменника Льва Тимофєєва у Фейсбуці.

4 січня у Москві поліція затримала 6 активістів, які виступали на підтримку Дадіна. Після складання протоколу їх відпустили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-