Пентагон повідомив про ліквідацію чотирьох лідерів ІДІЛ у Сирії та Іраку

Пентагон повідомив про ліквідацію чотирьох лідерів ІДІЛ у Сирії та Іраку

Укрінформ
Троє високопоставлених терористів угруповання "Ісламська держава" в Іраку і один місцевий лідер організації в Сирії були знищені в результаті успішних операцій Міжнародної коаліції впродовж останнього місяця.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони США, оприлюдненому в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Авіаударами Коаліції, що діє в Сирії та Іраку на чолі зі США по об'єктах "Ісламської держави", ліквідовано кілька видних лідерів цієї організації", - зазначає оборонне відомство.

При цьому підтверджена загибель таких високопоставлених терористів в Іраку, як Ахмад Абдулла Хамад аль-Махалаві, Абу Турк і Фалах аль-Рашиді. Операції проти них були проведені минулого місяця, повідомили в Пентагоні.

Аль-Махалаві був представником Аль-Каїди, який перейшов в угруповання ІДІЛ та проводив операції в долині річки Євфрат. Він був уражений ударом поблизу іракського міста Каїм 21 грудня.

Абу Турк займався питаннями фінансування операцій ІДІЛ та відповідав за надходження коштів лідерам терористів. Він був ліквідований в районі іракського міста Шаркат 4 грудня.

Аль-Рашиді очолював зусилля у проведенні операцій із застосуванням замінованих автомобілів у Мосулі – одного з основних видів нападу терористів на іракські сили безпеки та цивільних.

Крім того, в Сирії були успішно ліквідовані цілі підрозділи бойовиків, у тому числі місцевий лідер ІДІЛ Абу Джандаль аль-Кувейті, який активно боровся за встановлення та утримання контролю угруповання в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-