Глава Молдови вперше за майже 10 років зустрівся з лідером невизнаного Придністров'я

Глава Молдови вперше за майже 10 років зустрівся з лідером невизнаного Придністров'я

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон назвав зустріч з лідером невизнаного Придністров'я Вадимом Красносельським важливим кроком на шляху пошуку шляхів вирішення проблем, що накопичилися, і вважає, що Кишинів і Тирасполь відкриті для діалогу та компромісів.

Так він прокоментував першу за останні кілька років зустріч лідерів офіційного Кишинева і невизнаної Придністровської Молдавської республіки, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Зустріч є першим важливим кроком на шляху пошуку рішень накопичених питань та проблем, які полегшать життя простим людям. Було обговорено цілий спектр питань, починаючи від дипломів про освіту, автомобільних номерів, обробки сільгоспземель в Дубоссарському районі, а також проблеми молдовських шкіл у Придністров'ї, зв'язку і закінчуючи спрощенням режиму пересування громадян між двома берегами Дністра», - зазначив Додон.

Він підкреслив, що під час зустрічі сторони домовилися про розробку комплексного підходу до вирішення низки питань.

Додон заявив про те, що найближчим часом відбудеться ще одна зустріч з лідером Придністров'я, в рамках якої будуть обговорені конкретні рішення і терміни.

Красносельський, у свою чергу, підкреслив, що Кишинів і Тирасполь повинні створити умови, щоб люди не були заручниками політики, і щоб рішення, які приймаються політиками, були на благо людей.

Зазначимо, що це перша з 2008 року зустріч керівників офіційного Кишинева та невизнаного Придністров'я в такому форматі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-