Індонезія розриває військово-технічне співробітництво з Австралією

Індонезія розриває військово-технічне співробітництво з Австралією

Укрінформ
Індонезія розриває військово-технічне співробітництво з Австралією через образливі навчальні матеріали, які були помічені на австралійській базі підготовки спецпідрозділів.

Про це повідомляє видання The Guardian.

За інформацією ЗМІ, індонезійські військові спецпідрозділу "Копассус", які прибули для спільних навчань сил спеціальних операцій на австралійську базу у Перті, були ображені експозиційними матеріалами, які нібито принижують принципи мирного співіснування (Pancasila), що лежать в основі індонезійської моделі побудови суспільства.

Що саме вважають образливим індонезійські інструктори - невідомо, однак до прийняття рішення про демонтаж цих матеріалів співпрацю призупинено.

Представник збройних сил Індонезії генерал-майор Вуріянто підтвердив, що рішення про припинення співробітництва вступає в силу негайно, однак припустив, що співпрацю може бути поновлено після вирішення технічних питань.

Загострення політичної риторики між країнами відбулося вперше після конфлікту у 2013 році, коли стало зрозумілим, що австралійські розвідслужби прослуховували телефонні дзвінки тодішнього президента Індонезії Сусіло Бамбанга Юдхойоно, його дружини та інших високопосадовців держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-