Теракт

Теракт "Санта-Клаусів": у турецької поліції є три основні версії

Укрінформ
Поліція Туреччини оприлюднила нові подробиці стосовно особи терориста, який у новорічну ніч убив 39 осіб у нічному клубі в Стамбулі.

Про це у вівторок повідомляє DW з посиланням на турецький телеканал TRT World.

"Правоохоронні органи опрацьовують три основні версії, згідно з якими злочинець може бути громадянином Узбекистану, Киргизстану або Китаю. В останньому випадку поліцейські уточнюють можливий регіон його походження - за попередньою версією, це Сінцзян-Уйгурський автономний округ", - йдеться у повідомленні. 

За даними киргизьких ЗМІ, громадянин цієї країни Ях'я Машрапов, чию фотографію поширили в інтернеті через його можливу причетність до трагедії, спростував цю інформацію. Він пояснив, що 1 січня відвідав Стамбул у справах, пов'язаних з торгівлею. Спіробітники правоохоронних органів Туреччини затримали його пізніше під час вильоту до Бішкека. "Вони допитували мене протягом години... Мені пояснили, що допитують у зв'язку з терактом у новорічну ніч, сказали, що я зовнішньо трохи схожий на злочинця з фото, попросили вибачення та посадили в літак", - розповів чоловік.

Як зазначає турецька газета Hurriyet, злочинець настільки професійно володів зброєю, що, за однією з версій, міг належати до загону бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії. У свою чергу, турецький телеканал NTV повідомляє, що правоохоронні органи країни затримали у стамбульському аеропорту імені Ататюрка за підозрою у причетності до теракту двох іноземців. Їхню національність уточнюють. Загалом число підозрюваних у цій справі сягає 14 осіб.

Як повідомлялося, в ніч на 1 січня терорист відкрив вогонь біля входу до популярного нічного клубу у Стамбулі, вбивши поліцейського, а потім продовжив стрілянину всередині приміщення. Загинули 39 осіб, ще 65 дістали поранення. Пошуки злочинця тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-