У Туреччині за останні місяці заарештували понад 40 тисяч осіб

У Туреччині за останні місяці заарештували понад 40 тисяч осіб

Укрінформ
У рамках розслідування, розпочатого у Туреччині після спроби перевороту 15 липня, винесені рішення про арешт 41 326 затриманих за підозрою в причетності до руху Фетуллаха Гюлена.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на інформацію Міністерства юстиції Туреччини.

"У рамках розслідування, розпочатого після провалу спроби перевороту 15 липня в Туреччині, судовими органами країни винесено рішення про арешт 41 326 зі 103 850 затриманих за підозрою у причетності до терористичного течією Фетуллаха Гюлена", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Міністерства юстиції Туреччини, в рамках розслідування було також прийнято рішення про звільнення 10 265 заарештованих, з огляду на відсутність доказів, що підтверджують їх участь у терористичній діяльності.

Так, у числі звільнених і відновлених на посаді один губернатор, чотири помічники губернатора, 1066 військовослужбовців, 583 співробітники поліції, двоє голів органів місцевого самоврядування, 158 суддів і прокурорів, два члени Вищої ради суддів і прокурорів (HSYK), один член Державної ради і вісім співробітників Верховного суду Туреччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-