Олланд заявив, що іракські війська звільнять Мосул за кілька тижнів

Олланд заявив, що іракські війська звільнять Мосул за кілька тижнів

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд заявив сьогодні у Багдаді, що іракські війська за кілька тижнів звільнять Мосул, і міжнародна спільнота повинна посилити підтримку цієї операції.

Про це повідомляє DW

"Французький президент Франсуа Олланд у понеділок, 2 січня, перебуваючи з візитом у Багдаді, заявив, що іракські війська протягом кількох тижнів звільнять Мосул від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД)", - йдеться у повідомленні.

Як сказав Олланд на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Іраку Хайдером аль-Абаді, ІД відступає, тож міжнародна спільнота повинна посилити підтримку іракських збройних сил.

Перед зустріччю з главою іракського уряду Олланд відвідав французьких військових, які надають іракській армії підтримку в операції зі звільнення Мосула.

Як повідомлялося, 29 грудня іракські війська розпочали другу фазу наступу на Мосул.

Сьогодня, 2 січня, в іракській столиці Багдаді прогримів вибух. За даними поліції та медпрацівників, загинули щонайменше 32 особи. Ще щонайменше 60 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-