Біженці домовлялися в чатах про зустрічі в Кельні

Біженці домовлялися в чатах про зустрічі в Кельні

Укрінформ
Великі групи вихідців із країн Північної Африки цілеспрямовано домовлялися зібратися в новорічну ніч біля Кельнського собору, де рік тому відбулися масові заворушення.

Вони координували свої дії, спілкуючись у чатах зі своїх мобільних телефонів, заявив в неділю, 1 січня, в інтерв'ю німецькому інтернет-виданню Focus Online Вольфганг Вурм, який очолює управління федеральної поліції Німеччини, що відповідає за безпеку в землі Північний Рейн - Вестфалія, пише DW.

"Виходячи з інформації в чатах смартфонів, ми виявили, що групи осіб, які підпадають під критерії розшуку поліцією, домовлялися зустрітися під Новий рік в Кельні", - повідомив Вурм.

За його словами, збір був запланований на 22:00 за місцевим часом на головному залізничному вокзалі Кельна, розташованому поруч з Кельнським собором. Цим пояснюється той факт, що співробітники поліції піддали перевірці документів близько 650 осіб переважно північноафриканського походження, в результаті затримавши 92 людей.

Крім того, на станції Кельн-Дойц - наступної станції від головного вокзалу на іншому березі Рейну - поліцейські зняли з приміського поїзда 300 чоловік, головним чином вихідців з Північної Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-