У Китаї вважають, що Трамп може перетнути «червону лінію» у відносинах з Тайванем

У Китаї вважають, що Трамп може перетнути «червону лінію» у відносинах з Тайванем

Укрінформ
Китайські військові стривожені підтримкою з боку Тайваню новообраного президента США Дональда Трампа і розглядають можливість запровадження рішучих заходів щодо запобігання переходу до незалежності островів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, які мають зв'язки з високопоставленими військовими офіцерами.

«Тайванське питання стало гарячою темою у верхніх ешелонах Народно-визвольної армії Китаю за останні тижні», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що йдеться про заходи економічного характеру. Крім того, планується проведення військових навчань поряд з островом.

"Якщо Трамп кине виклик політиці одного Китаю після того, як стане президентом, це перетне червону лінію", - сказало інше джерело, яке має зв'язки з керівництвом Китаю.

Водночас невідомо, чи були подібні заходи вже вжиті. Однак уточнюється, що кроки опрацьовуються в умовах, коли з'явилися побоювання щодо підтримки Тайваню обраним президентом США Дональдом Трампом. Офіційно ці причинно-наслідкові зв'язки не тиражуються.

Міністерство оборони Китаю відмовилося від коментарів.

Як раніше повідомлялося, обраний президент США Дональд Трамп уперше за кілька десятиліть безпосередньо поговорив з президентом Тайваню. Зазначалося, що Трамп обговорив з Цай Інвень "тісні зв'язки у сфері економіки, політики та безпеки" під час телефонної розмови.

Китай же розглядає Тайвань не як окрему країну, а як власну провінцію і виступає проти офіційних контактів між іншими державами і Тайванем.

У свою чергу Дональд Трамп заявив, що США не зобов'язані дотримуватися політики "одного Китаю", згідно з якою Вашингтон утримується від офіційних зв'язків з Тайванем.

Нагадаємо, на січень 2017 року запланована поїздка голови адміністрації Тайваню Цай Івен в Латинську Америку. При цьому шлях пролягатиме через міста США Х'юстон і Сан-Франциско. Цю поїздку вже засудили у Пекіні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-