Сильні зливи спричинили повінь в австралійській пустелі

Сильні зливи спричинили повінь в австралійській пустелі

Укрінформ
Всесвітньовідомий національний парк Улуру-Ката Тьюта в Австралії було тимчасово закрито, після того як шестеро людей, серед яких одна дитина, зникли безвісти в результаті повені, спричиненій рекордними зливами в австралійській пустелі.

Про це повідомляє інформаційний ресурс news.com.

«Ми серйозно стурбовані за їхню безпеку, тому докладаємо всіх зусиль, щоб відшукати зниклих та надати їм допомогу», - сказав журналістам у Дарвіні (адміністративний центр Північної території) виконувач обов'язків суперінтенданта Брендан Малдун.

За його словами, поліція та рятувальники, для пошуків зниклої безвісти сім'ї використовують вертольоти, оскільки пошуки тривають у районі, де немає покриття для мобільних телефонів.

Різдвяний шторм затопив пустелю, яка зазвичай страждає від посухи в цю пору року, в результаті чого раптові повені перетворили грунт на грязеві потоки. Бюро метеорології оцінило повінь як погодну подію, яка трапляється раз на 50 років.

Через зливи моноліт Улуру, розташований в центрі національного парку Улуру-Ката Тьюта, перетворився на серію водоспадів. Улуру - велика скеля з пісковика у центральній частині Австралії, яка також відома як Айерс-Рок - священне місце для корінних народів Anangu - є однією з головних туристичних пам'яток Австралії.

Паводки пройшли також у районі Кінтор, де випало 232 мм опадів, що більше ніж удвічі перевищило попередній рекорд для цієї місцевості, у зв'язку з чим довелося евакуювати десятки мешканців.

Фото: sergeydolya.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-