Держдеп не проти переговорів по Сирії в Астані без США

Держдеп не проти переговорів по Сирії в Астані без США

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає зустріч в Астані за участю лідерів Росії, Ірану і Туреччини (без американських представників) по ситуації в Сирії додатковими зусиллями, які можуть посилити перевагу над ІДІЛ в цій країні.

З відповідною заявою виступив у вівторок заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не проти будь-яких зусиль щодо більш тісної координації у численних конфліктах, що відбуваються в Сирії. У численних конфліктах – я маю на увазі, звичайно, повалення й знищення ІДІЛ, а також громадянську війну і, очевидно, жахливі бої навколо Алеппо протягом останніх кількох тижнів", - зауважив Тонер.

Він підкреслив, що американська сторона веде діалог по Сирії як з турками, так і з росіянами, й ці контакти відбуваються доволі часто.

"Для того, щоб досягти якогось рішення по конфлікту в Сирії, всі зацікавлені сторони повинні погодитися й повинні розмовляти один з одним. Тому той факт, що Туреччина і Росія проводять такого роду переговори не обов'язково є чимось таким, що ми не схвалюємо", - підкреслив офіційний представник Державного департаменту США.

У цьому зв'язку він підтвердив, що американська сторона не була запрошена до Астани, але, за його словами, США й так підтримують постійний контакт з усіма зацікавленими країнами.

Він також повідомив, що Держсекретар США Джон Керрі мав розмову з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-