Польща вимагає від Росії текст переговорів з літака Качиньського

Польща вимагає від Росії текст переговорів з літака Качиньського

Укрінформ
Міністерство оборони Польщі зажадало від Російської Федерації надати розшифровку переговорів з кабіни урядового лайнера, що розбився під Смоленськом у 2010 році.

Як повідомляє Deutsche Welle, витяги з цієї розшифровки цитував президент Росії Володимир Путін на своїй щорічній прес-конференції 23 грудня.

"Як випливає з вчорашнього виступу президента Росії Володимира Путіна, російська влада має текст переговорів між пілотом і пасажирами, який ніколи не був доступний польській стороні", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті польського міністерства.

Представлена Путіним інтерпретація трагедії є, згідно із заявою, "хибною" і "призводить до систематичного очорнення Польщі російськими політиками".

Польська сторона вважає, що процитований Путіним фрагмент переговорів є "фальсифікацією, зробленою російською стороною", а Росія надає світовій спільноті "брехливу версію трагедії", йдеться на сайті міністерства.

23 грудня Путін заявив, що "особисто читав" розшифровку переговорів пілота і людини з охорони польського президента. За словами Путіна, охоронець, незважаючи на протести пілота, змусив його йти на посадку, побоявшись доповісти начальству про погані погодні умови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-