Суперник кандидата в прем'єри Румунії дорікнув їй за мусульманське походження

Суперник кандидата в прем'єри Румунії дорікнув їй за мусульманське походження

Укрінформ
Колишній президент Румунії Траян Бесеску запропонував лідеру Соціал-демократичної партії Лівіу Драгня висунути іншу людину кандидатом на посаду прем'єр-міністра замість запропонованої раніше кандидатури Севіль Шайдех.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Драгня і президент Клаус Йоханніс можуть швидко знайти вирішення цього питання. Драгня висунув прекрасного чиновника, але ця кандидатура не відповідає такій посаді. Висунення кандидатом у прем'єри Севіль Шайдех може викликати підозри та недовіру у наших союзників», - наголосив Бесеску.

Він зауважив, що «прекрасно розуміє необхідність і прагнення лідера соціал-демократів якнайшвидше сформувати уряд, проте він повинен запропонувати на цю посаду людину, яка не перебуває під наглядом силових структур».

Раніше представники новоствореної парламентської коаліції, до складу якої увійшли Соціал-демократична партія та Альянс лібералів і демократів, висунули на посаду прем'єр-міністра колишнього міністра регіонального розвитку Севіль Шайдех. Її чоловік -  Акрам Шайдех близько 20 років працював у міністерстві сільського господарства Сирії і був прибічником Башара Асада. Сама кандидат у прем'єри походить з етносу румунських татар - нащадків мусульманських біженців з Криму.

Зі свого боку опозиційна партія «Народний рух» Траяна Бесеску висунула власного кандидата - колишнього керівника Департаменту МЗС Румунії у зв'язках з діаспорою Єуджена Томака.

Президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що він призначить кандидата після різдвяних свят.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-