Трамп обіцяє змінити політику Штатів стосовно Ізраїлю після Обами

Трамп обіцяє змінити політику Штатів стосовно Ізраїлю після Обами

Укрінформ
Обраний президент Дональд Трамп різко розкритикував адміністрацію Обами за її рішення не накладати вето на резолюцію РБ ООН, яка засуджує поселення Ізраїлю, пообіцявши, що під час його президентства все буде по-іншому. 

Про це він написав у Твіттері, повідомляє кореспондент Укрінформу 

"Що стосується ООН, все буде інакше після 20 січня", - написав Трамп напередодні.

Цей Twit з'явився після того, як Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію з вимогою покласти край розбудові ізраїльських поселень на окупованих територіях. США мали можливість накласти вето на резолюцію, але утрималися від цього попри тиск на адміністрацію з боку Трампа, а також жорстку позицію прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу та деяких законодавців у США, акцентує американське видання the Hill.

Водночас, рішення адміністрації Обами не блокувати резолюцію було прийнято в розрив давньої політики Сполучених Штатів, щоб захистити Ізраїль від докорів ООН.

У цьому зв'язку державний секретар США Джон Керрі пояснив (https://www.ukrinform.ua/rubric-abroad/2145519-kerri-poasniv-comu-ssa-ne-zablokuvali-v-oon-antiizrailsku-rezoluciu.html), чому американська делегація утрималась від голосування в Раді Безпеки по цій резолюції. "Сьогодні Сполучені Штати діяли з однією головною метою: зберегти можливість двохдержавного рішення, яке кожна адміністрація США протягом десятиліть вважала єдиним способом досягнення справедливого й міцного миру між ізраїльтянами і палестинцями", - підкреслив глава американської дипломатії.

Він наголосив, що обопільна домовленість – це "єдиний спосіб забезпечити майбутнє Ізраїлю як Єврейської демократичної держави, що живе в мирі та безпеці зі своїми сусідами, а також свободи й гідності для палестинського народу".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-