У Шотландії вирує ураган

У Шотландії вирує ураган

Укрінформ
Ураган "Барбара", що обрушився на Шотландію, привів до відключень електрики, перебоїв у русі транспорту і закриття шкіл.

Як передає BBC, швидкість вітру на одному з шотландських островів досягала 146 кілометрів на годину.

У п'ятницю в північно-західній частині Шотландії були закриті майже 120 шкіл, де навчаються 8,5 тис. дітей. У деяких районах порушено рух поїздів та автобусів, скасовані пороми на прилеглі острови.

Аеропорт Сторновей на острові Льюїс був закритий після того, як два літаки не змогли зробити там посадку і повернулися в аеропорти відправлення в інших шотландських містах.

На деяких островах на північно-заході Шотландії спостерігалися відключення електрики. Енергетикам довелося задіяти резервні потужності і оголосити "жовтий" рівень тривоги, який передбачає додаткові чергування.

В Единбурзі через сильний поривчастий вітер на кілька годин була закрита для відвідування площа Святого Ендрю, парк висотних атракціонів (їх пізніше відкрили) і Шотландський ринок.

Шотландське агентство навколишнього середовища зафіксувало вісім підтоплень і попередило про таку ж кількість можливих нових підтоплень у найближчі дні.

За прогнозами синоптиків, ураган "Барбара", а також трохи менш потужний ураган "Конор" вируватимуть на території Шотландії як мінімум найближчі три дні, тобто в розпал різдвяних свят.

Раніше метеорологи попереджали, що ураган "Барбара" торкнеться також Північної Ірландії і північних районів Уельсу і Англії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-