Спікер парламенту Молдови: З президентом у нас протилежні політичні погляди

Спікер парламенту Молдови: З президентом у нас протилежні політичні погляди

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Андріан Канду переконаний, що між парламентом і президентом Ігорем Додоном буде встановленe суворо інституційне співробітництво, незважаючи на те, що у спікера і президента різні політичні погляди.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook після церемонії інавгурації президента Ігоря Додона.

«З президентом Ігорем Додоном у нас буде суворо інституційне співробітництво. У нас різні, навіть протилежні політичні погляди, про що свідчать заяви і дії президента, однак, в інтересах громадян ми зобов'язані взаємодіяти і з повагою ставитися до очолюваних нами державним інститутам. Конституція чітко визначає компетенції президента і парламенту, а нехтування нормами законодавства може бути розцінене як зневажливе ставлення до країни та її народу», - написав спікер.

Голова парламенту підкреслює, що «Молдова потребує стабільності, виваженості та консолідації зусиль, а внутрішні і зовнішні виклики загрожують принципам демократії та правової держави».

Канду закликає відмовитися від політичної самодіяльності та популізму, наголошуючи, що «відмова від вектора європейської інтеграції країни може бути розцінена як зрада національних інтересів».

«Саме з такими думками я і брав участь у церемонії офіційного вступу на посаду президента Ігоря Додона, якого привітав і побажав успіхів у його діяльності на цій посаді», - підсумовує спікер.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 23 грудня, в Кишиневі пройшла церемонія вступу на посаду нового президента Молдови Ігоря Додона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-