Криза в Польщі не вплинула на довіру громадян до влади

Криза в Польщі не вплинула на довіру громадян до влади

Опитування
Укрінформ
Попри політичну кризу і блокування опозиційними силами зали засідань парламенту, правляча партія “Право і Справедливість” (PiS) продовжує упевнено лідирувати у рейтингу довіри з боку населення країни.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному 21-22 грудня центром Millward Brown SA  для телеканалу tvn24.

Згідно з опитуванням, за коаліцію партій “Право і Справедливість” (PiS), “Польща разом”, а також “Солідарна Польща”, яка у парламенті діє в рамках фракції PiS, готові віддати свої голоси 35% виборців. При цьому, у порівнянні з листопадом підтримка партії влади зросла на 5%.

На другому місці в рейтингу довіри йде ліберальна опозиційна партія “Cучасна” (.N), яку сьогодні готові підтримати 24% виборців (на 2% більше ніж в листопаді). Натомість, за найбільшу опозиційну партію “Громадянську платформу” (РО) в Сеймі РП зараз готові проголосувати 15% респондентів (зниження на 1%).

Прохідний 5-відсотковий бар'єр до Сейму зараз долають також рух Kukiz'15 - 6% (зниження на 2%) та Польська селянська партія - 5% (зростання на 3%).

Парламентська криза в Польщі вибухнула в минулу п'ятницю, коли опозиційні сили заблокували трибуну та президію Сейму на знак протесту проти обмеження прав журналістів і видалення із зали засідань одного з депутатів опозиції. Це також вилилося у вуличні протести, блокування демонстрантами парламенту і багатотисячні маніфестації опозиційних та провладних сил.

Опозиція також не визнає голосування коаліції поза залою засідань за важливі законопроекти, зокрема бюджет на 2017 рік. На переконання опозиції, голосування у п'ятницю ввечері відбулося з порушенням регламенту, зокрема за відсутності кворуму.

Станом на сьогодні опозиція продовжує блокувати залу засідань Сейму і має намір безперервно це робити до 11 січня, коли має розпочатися нове засідання парламенту.

Провладна фракція пообіцяла, що у випадку подальшого блокування опозицією роботи Сейму у залі засідань, фракція продовжить роботу в колонному залі парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-