На посаду прем'єра Румунії залишилися два кандидати

На посаду прем'єра Румунії залишилися два кандидати

Укрінформ
Президент Румунії Клаус Йоханніс назве ім'я кандидата в прем'єр-міністри країни після Різдвяних свят (Різдво в Румунії відзначають за григоріанським календарем - 25 грудня).

Про це глава Румунії заявив після консультацій з парламентськими партіями, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Завершилися консультації з парламентськими партіями. На посаду прем'єр-міністра було запропоновано двох кандидатів: Соціал-демократична партія запропонувала кандидатуру Севіль Шайдех, а партія "Народний рух" - Єуджена Томака. Будуть проведені додаткові консультації, а призначення кандидатури нового глави уряду відбудеться після Різдва", - заявив Йоханніс.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні представники парламентської коаліції, до складу якої входять Соціал-демократична партія і Альянс лібералів і демократів, висунула на пост прем'єра екс-міністра регіонального розвитку Севіль Шайдех.

Лідер партії "Народний рух", екс-президент Румунії Траян Бесеску, який висунув кандидатом на пост прем'єра Єуджена Томака, заявив, що "опозиція не може не висунути власного кандидата на цей пост". Депутат парламенту Томак, віце-голова партії "Народний рух" керував свого часу Департаментом МЗС Румунії у зв'язках із зарубіжною діаспорою.

Якщо кандидатура Севіль Шайдех буде затверджена парламентом, вона стане першою в історії не лише Румунії, а й всього Європейського Союзу жінкою-мусульманкою, яка обійме посаду голови уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-