Польська криза: опозиція блокуватиме Сейм усі свята

Польська криза: опозиція блокуватиме Сейм усі свята

Укрінформ
Польські опозиційні партії (“Громадянська платформа” (РО), Сучасна(.N) продовжуватимуть блокувати трибуну і президію Сейму упродовж Різдвяних і Новорічних свят, щонайменше до 11 січня, коли має розпочатися чергове засідання Сейму країни.

Про це заявив лідер найбільшої опозиційної партії Гжегож Схетина в ефірі радіо ZET.

“Все на це вказує. Ми прийняли таке рішення (блокувати президію Сейму й надалі – ред.).Здається, що це не зміниться”, - заявив Схетина.

За його словами, політики обох партій вже розписують графіки чергувань депутатів в сесійній залі на найближчі дні.

Схетина відкинув аргументи правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS), що опозиція дестабілізує ситуацію у Польщі і перешкоджає полякам спокійно святкувати Різдво.

“Ми говоримо “ні”, оскільки йдеться про щось дуже важливе. Йдеться про парламентську демократію, про конституційні принципи, про те, що не можна дозволяти політичний обман”,- заявив Схетина.

Він назвав “жартом” пропозицію лідера PiS Ярослава Качинського про надання опозиції більших повноважень у парламенті, зокрема офіційно встановлюючи посаду лідера опозиції на кшталт Великої Британії. Схетина наголосив, що не хоче від правлячої партії жодних адміністративних посад.

Лідер РО підкреслив, що зараз немає підстав для дострокових парламентських виборів в Польщі. Утім, він зауважив, що “темпи подій можуть прискоритися”. 

Опозиція вимагає переголосування законів, зокрема закону про бюджет на 2017 рік, прийнятих владною коаліцією поза залою засідань, і, на її думку, із значними порушеннями – без кворуму і недопуску до зали депутатів опозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-