Новий президент Болгарії призначить уряд в другій половині січня

Новий президент Болгарії призначить уряд в другій половині січня

Укрінформ
Обраний президент Болгарії Румен Радев відкинув пропозицію чинного глави держави Росена Плевнелієва призначити службовий уряд, заявивши, що він планує це зробити лише після інавгурації, яка відбудеться 22 січня 2017 року.

Про це Радев написав на своїй сторінці в Facebook.

«Відставка Кабінету міністрів дала старт конституційній процедурі щодо формування нового уряду. Ця процедура завершилася безрезультатно. Згідно Конституції, слово тепер за президентом. Пан Плевнелієв відмовився призначити службовий уряд, надавши мені ці повноваження. Однак, у Конституції не передбачена передача обраному президенту повноважень з формування службового уряду. Зі свого боку, я маю намір дотримуватися Конституції, і назву склад службового уряду лише після вступу на посаду», - написав Радев.

Він закликав політичні партії до відповідальності, заявивши, що «довге прощання з владою може перерости в конституційну кризу».

Нагадаємо: після перемоги на президентських виборах незалежного кандидата, генерал-майора Румена Радєва, уряд Болгарії під керівництвом Бойко Борисова подав у відставку. Всі спроби сформувати новий уряд завершилися безрезультатно. Згідно із законодавством, чинний президент Росен Плевнелієв повинен був призначити службовий уряд, однак він відмовився це зробити, доручивши уряду у відставці під керівництвом Бойко Борисова виконувати свої обов'язки до інавгурації нового глави держави.

Румен Радев, в свою чергу, після вступу на посаду призначить службовий уряд, розпустить парламент і визначить дату дострокових парламентських виборів.

Новий уряд країни буде сформовано за результатами парламентських виборів, які відбудуться в кінці березня – початку квітня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-