Палати румунського парламенту обрали нове керівництво

Палати румунського парламенту обрали нове керівництво

Укрінформ
Лідера Соціал-демократичної партії Лівіу Драгня обрано головою нижньої палати парламенту Румунії – Палати депутатів, а керівник Альянсу лібералів і демократів Келін Попеску Терічану очолить Сенат.

Про це стало відомо за підсумками першого після парламентських виборів спільного засідання обох палат парламенту, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Хочу запросити всіх присутніх у залі засідань парламенту до співпраці та спільної роботи на благо румунського суспільства. Ми зобов'язані реалізувати стратегічні для нашої держави проекти», - заявив Лівіу Драгня.

Він зазначив, що одним із головних завдань парламенту нового скликання стане впорядкування румунського законодавства, щоб створити міцну основу правової держави.

Голова Сенату Келін Попеску Терічану, зі свого боку, наголошує, що «парламент повинен встановити контроль і над діяльністю силових структур держави».

Як відомо, за підсумками парламентських виборів, які пройшли у Румунії 11 грудня, Соціал-демократична партія і Альянс лібералів і демократів утворив правлячу коаліцію «За розвиток і демократію».

Коаліція запропонувала президентові Клаусу Йоханнісу свого кандидата на посаду прем'єр-міністра Румунії – колишнього міністра регіонального розвитку Севіль Шайдех.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-