Секс-скандал у британському футболі – 155 підозрюваних

Секс-скандал у британському футболі – 155 підозрюваних

Укрінформ
Поліція Британії підозрює у дитячому секс-скандалі 155 осіб із 148 футбольних клубів.

Про це повідомляє ВВС.

«Число підозрюваних у дитячому секс-скандалі серед представників британського футболу досягло 155 осіб», - йдеться у повідомленні.

Попередньо кількість жертв поліцейські оцінюють у 429. У попередній версії звіту від 9 грудня йшлося про 350 потерпілих, 98% з них - чоловічої статі, їх вік коливається від чотирьох до 20 років.

Як повідомляється в новому звіті, всього по "гарячій лінії" надійшло 819 повідомлень про випадки сексуального насильства.

Розслідування розпочали у листопаді, коли понад 20 постраждалих звернулися в Професійну футбольну асоціацію (PFA), стверджуючи, що вони піддавалися сексуальним домаганням з боку їхніх тренерів. Повідомлялося, що наруги над дітьми відбувалися в клубах "Блекпул", "Манчестер Сіті", "Сток Сіті", "Лідс Юнайтед" і "Ньюкасл Юнайтед". Сам скандал розгорівся після того, як про наругу зізналися колишні футболісти.

Першим свою історію розповів 43-річний Енді Вудвордс. Він зізнався, що піддавався сексуальному насильству з боку дитячого тренера команди "Крю Александра" Баррі Бенеллі. Пізніше стало відомо, що від дій тренера-педофіла постраждали також Кріс Ансуорт, Джейсон Данфорд, Стів Уолтерс і Девід Вайт.

62-річний Бенеллі був тричі судимий за сексуальну наругу над дітьми. Він провів у цілому 15 років за гратами в тюрмах Великобританії і США. Нині він не має права займатися футбольною діяльністю і проживає під Лондоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-