Посол: Висока вірогідність того, що серед загиблих у Берліні все ж є українець

Посол: Висока вірогідність того, що серед загиблих у Берліні все ж є українець

Укрінформ
Серед жертв теракту на різдвяному ринку у Берліні в понеділок могли бути українці, проте поліція обіцяє надати інформацію тільки після того, як буде упевнена в її правильності.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у ФРН.

Ідентифікація тіл, включаючи аналіз ДНК, триває і може зайняти ще від декількох годин до декількох днів. 

«Ми дуже інтенсивно працюємо і ретельно перевіряємо усі факти і дані», - заявили у берлінській поліції. Там обіцяють без зволікання повідомити посольство України, яке знаходиться в постійному контакті з владою.

«Висока вірогідність того, що серед загиблих у Берліні все ж є громадянин України», - написав у своєму Twitter посол України в Німеччині Андрій Мельник. 

На сьогодні ідентифіковані 6 загиблих громадян Німеччини. Ще одна людина в списку жертв - громадянин Польщі, справжній водій хури-вбивці.  

Крім того, в поліції числяться як зниклі без вісті дві іноземки - громадянки Італії і Ізраїлю. Вони можуть бути  серед загиблих. Не виключено, що решта неідентифікованих досі жертв, також можуть бути іноземцями.

Водночас, поліція і спецслужби розшукують 23-річного тунісця на ім'я Аніс А., документ якого було виявлено в кабіні вантажівки, що роздавила в понеділок 12 людей і поранила 48. Можливий терорист прибув у 2012 році в Італію, в 2015 році перебрався в Німеччину, де в квітні цього року отримав притулок. Поліція перевіряє, зокрема, лікарні, куди він міг звертатися, оскільки є припущення, що в кабіні була боротьба: Аніс застосував ніж, після чого застрелив свою першу жертву. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-