Посольство з'ясовує, чи є серед постраждалих на ярмарку в Берліні українці

Посольство з'ясовує, чи є серед постраждалих на ярмарку в Берліні українці

Укрінформ
Посольство України в ФРН з'ясовує, чи є серед постраждалих при наїзді на натовп на Різдвяному ярмарку в Берліні в понеділок увечері наші співвітчизники.

Про це кореспонденту Укрінформу в Німеччині повідомила керівник консульського відділу українського диппредставництва в німецькій столиці Марина Шепелєва.

«Ми організували чергування, відкрили «гарячу лінію»; Посол Андрій Мельник на своїй сторінці в Twitter вказав номер телефону лінії, а також поліції, за якими можна звертатися», - повідомила Шепелєва.

Вона зазначила, що поки даних про громадян України, які могли постраждати на Курфюрстендаме, немає. Точніше ситуація буде зрозуміла ближче до ранку.

Тим часом представник поліції зазначив, що серед постраждалих на найбільшому і найбільш відвідуваному Різдвяному ярмарку в західній частині Берліна очевидно є іноземці, але не назвав, представники яких країн.

У числі 9-х загиблих значиться другий водій фури, який був, імовірно, застрелений поліцією. Національність його і людини, яка сиділа на момент наїзду за кермом 40-тонної фури, він також не назвав. Зараз перевіряється інформація про те, чи була викрадена вантажівка.

Канцлер ФРН Ангела Меркель, місце роботи якої знаходиться всього за кілька кілометрів від Брайтшадтплатц, де сталася трагедія, знаходиться в постійному контакті з бургомістром Берліна Міхаелем Мюллером.

Влада стверджує, що для городян і гостей столиці зараз немає небезпеки, що «немає інформації про те, що щось планується».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-