Убивство посла РФ могло мати на меті зрив переговорів щодо Алеппо - дипломат

Убивство посла РФ могло мати на меті зрив переговорів щодо Алеппо - дипломат

Укрінформ
Вбивство посла РФ у Туреччині Андрія Карлова може бути спрямоване на зрив запланованих на 20 грудня перемовин у форматі Росія-Туреччина-Іран щодо ситуації в Алеппо.

Таку думку висловив екс-консул України в Туреччині Богдан Яременко в ефірі Еспресо.TV.

"Завтра в Москві заплановані перші тристоронні турецько-ірансько-російські консультації на рівні МЗС. Це серйозно вплине на атмосферу засідання, Туреччині доведеться багато чого пояснювати, можливо, виявляти згідливість. Можливо, цей акт був спрямований на те, щоб зірвати ці консультації, чи якось вплинути на них", - припустив експерт.

Яременко підкреслив, що вбивство дипломата стосується не лише російсько-турецьких відносин, а й міжнародного права в цілому.

"Це терористичний акт, це має бути засуджено. Перед Туреччиною складна справа - залагодити цю ситуацію, якомога швидше заспокоїти РФ та світове співтовариство швидким і чітким розслідуванням, покаранням винних. Приймаюча держава відповідно до міжнародного права зобов'язана забезпечити безпеку та умови роботи для іноземних місій", - пояснив дипломат.

Як повідомлялося, в Анкарі озброєний чоловік вистрілив у посла Росії в Туреччині Андрія Карлова, який від поранень помер. За свідченнями очевидців, нападник вигукнув під час стрілянини: "Аллах Акбар! Ми вмираємо в Алеппо, ти помреш тут!"

Зловмисника нейтралізували турецькі спецслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-