Вашингтон прокоментував убивство російського посла в Туреччині

Вашингтон прокоментував убивство російського посла в Туреччині

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засуджує вбивство посла Росії в Туреччині Андрія Карлова та розцінює це як посягання на право дипломатів безпечно виконувати свої обов'язки в усьому світі.

Про це йдеться у заяві державного секретаря США Джона Керрі, яку озвучив у понеділок речник Державного департаменту США Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати засуджують сьогоднішнє вбивство в Анкарі посла Росії Андрія Карлова", - заявив глава американської дипломатії.

Він висловив співчуття рідним і близьким загиблого російського дипломата, а також інших постраждалих під час інциденту в турецькій столиці.

"Ми готові запропонувати допомогу Росії й Туреччині в розслідуванні цієї мерзенної атаки, яка також стала посяганням на права всіх дипломатів безпечно та з упевненістю просувати і представляти свої країни в усьому світі", - зазначається в заяві держсекретаря США.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в Анкарі озброєний чоловік вистрілив у посла РФ у Туреччині Андрія Карлова. Від поранень дипломат помер. Нападник був ліквідований силами безпеки. Інцидент стався наступного дня після акцій протесту у Туреччині проти підтримки з боку Росії режиму Асада в Сирії.

Під час нападу постраждали ще кілька людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-