Протести у Польщі вписуються у московський сценарій - депутат

Протести у Польщі вписуються у московський сценарій - депутат

Укрінформ
На думку польського депутата Міхала Дворчика з партії Право і справедливість, протести у Польщі вписуються у московський сценарій.

Про це він заявив у ефірі телеканалу TVP Info, повідомляє Польське радіо.

«Можна висунути сміливу тезу, що ці події вписуються у сценарій, створений у Москві. [...] За декілька тижнів матимемо справу із найважливішою подією в XXI столітті у цій частині світу. 10 тисяч союзницьких солдатів, військ США і НАТО до кінця 2017 року будуть розміщені у Польщі», - наголосив депутат.

Політик заявив, що Польща буде забезпечена «танками, протитанковим та зенітним озброєнням, а також буде посилений східний фланг НАТО».

«Це подія, яку Російська Федерація описує як найбільшу загрозу з часів розпаду Радянського Союзу. Ми пам’ятаємо про те, що сталося в Грузії в 2008 році, в 2014 році в Україні, і пам’ятаємо про захоплення Криму і Донбасу», - сказав Дворчик.

Крім того, додав депутат, кілька днів тому стався «невдалий переворот, підтриманий російськими службами у Чорногорії».

«Вважати, що Російська Федерація буде склавши руки дивитися на розгортання військ США і НАТО, вкрай наївно», - вважає він.

За словами Дворчика, проблема у тому, що протестувальники мають спотворену картину того, що відбувається у Польщі.

«Вони повторюють за ЗМІ певну мішанину, яку подають деякі мас-медіа, що підтримують Комітет захисту демократії. Частина з організаторів тих демонстрацій – цинічні та хитрі політики, котрі дбають про власний інтерес, а друга частина – це корисні ідіоти», - заявив Дворчик.

Як повідомлялося, 16 грудня на знак протесту проти вилучення із засідання парламенту депутата від партії "Громадянська платформа" Міхала Щерби і планованих змін у роботі журналістів у Сеймі опозиція заблокувала трибуну парламенту. Засідання довелося перенести в інший зал, де відбулося голосування щодо держбюджету на 2017 рік і законопроекту про зміну розміру пенсій колишнім співробітникам Служби безпеки Польської Народної Республіки без участі депутатів від опозиції.

У цьому зв'язку опозиція вважає голосування незаконним і вимагає проведення повторного голосування на додатковому засіданні Сейму у вівторок, 20 грудня.

При цьому депутати від опозиційних партій продовжують блокувати зал пленарних засідань польського Сейму, очікуючи вирішення ситуації.

У неділю, 18 грудня, президент Польщі Анджей Дуда попросив надати йому юридичну оцінку засідання парламенту, що відбулося у п'ятницю.

Парламентська криза спричинила у Польщі велелюдні акції протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-