Голосування у Сеймі було законним — глава МВС Польщі

Голосування у Сеймі було законним — глава МВС Польщі

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак вважає, що п'ятничне голосування в Сеймі у справі держбюджету на 2017 рік і щодо законопроекту про зміну розміру пенсій колишнім співробітникам Служби безпеки Польської Народної Республіки пройшло згідно із законодавством.

Про це повідомляє Польське радіо.

«Був кворум, а засідання в Колонному залі, куди довелося перейти через протест опозиційних депутатів, проходило не вперше. Метод підрахунку голосів без допомоги електронних систем також використовувався раніше. Все відповідно до закону», - наголосив він.

У п'ятницю на знак протесту проти виключення з участі в засіданні парламенту депутата від партії "Громадянська платформа" Міхала Щерби і планованих змін в роботі журналістів у Сеймі, опозиція заблокувала трибуну парламенту. У цьому зв'язку засідання довелося перенести в інший зал, де і пройшло голосування без участі депутатів від опозиції.

Опозиція вважає, що голосування пройшло незаконно, і вимагає проведення повторного голосування на додатковому засіданні Сейму, яке могло б відбутися у вівторок, 20 грудня.

При цьому депутати від опозиційних партій продовжують займати зал пленарних засідань польського Сейму ротаційним чином в очікуванні вирішення ситуації.

У неділю, 18 грудня, президент Польщі Анджей Дуда попросив представити йому юридичну оцінку засідання парламенту, що відбулося у п’ятницю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-