Столтенберг вважає, що військове втручання НАТО зашкодить Сирії

Столтенберг вважає, що військове втручання НАТО зашкодить Сирії

Укрінформ
Військова стриманість Північноатлантичного альянсу в сирійському конфлікті виправдана.

Так вважає генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє DW.

У деяких випадках "витрати на застосування військових засобів перевищують вигоду", - заявив генсек НАТО в інтерв'ю німецькому виданню Bild am Sonntag.

За словами Столтенберга, "розглядаючи становище в Сирії, партнери по НАТО дійшли висновку, що військова операція зробить жахливу ситуацію ще гіршою".

Те, що відбувається в Сирії, генсек НАТО назвав "страшною людською катастрофою". У разі військового втручання сил Альянсу "ми ризикували б розростанням регіонального конфлікту або тим, що загине ще більше невинних жертв", наголосив Столтенберг.

Як зазначив генсек Альянсу, "якщо на кожну проблему, на кожну гуманітарну катастрофу ми відповідатимемо військовими засобами, то опинимося у світі з іще більшою кількістю воєн і страждань".

Заперечуючи критичні висловлювання на адресу НАТО від новообраного президента США Дональда Трампа, який назвав Альянс "застарілим", Столтенберг зазначив, що роль НАТО особливо важлива саме зараз. "Нинішній світ є небезпечнішим, ніж будь-коли раніше, тому нам більш ніж будь-коли необхідний такий союз, як НАТО", - сказав він.

Раніше, відповідаючи на питання DW, генсек НАТО висловив упевненість, що сильний Північноатлантичний альянс потрібен не тільки в інтересах Європи, і в США зрозуміють це.

У неділю, 18 грудня, Рада безпеки ООН планує проголосувати щодо питання відправки до міста Алеппо, що на півночі Сирії, міжнародних спостерігачів. Як пише інформагенція AFP, Росія опирається цій ініціативі. Спостерігачі мали би наглядати за евакуацією цивільних зі східного Алеппо, яке донедавна контролювали повстанці і яке нині перебуває майже під повним контролем армії президента Башара Асада. Росія залишається його близьким союзником.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-