Майже 4 млн американців могли вживати отруєну воду – ЗМІ

Майже 4 млн американців могли вживати отруєну воду – ЗМІ

Укрінформ
Мільйонам американців, які проживають у сільській місцевості, загрожує отруєння свинцевими сполуками у питній воді, водопроводах та водоймищах для купання.

Такі дані наводить центральне американське видання USA Today за результатами розслідування, що тривало протягом року.

"Близько 4 млн американців отримують воду від невеликих компаній-водопостачальників, які пропускають необхідні проби води або взагалі не проводять їх належним чином, порушуючи основу федеральних законів, що регулюють безпечне постачання питної води", - зазначається в матеріалі.

Зокрема, такі тести пропускалися більше ніж один раз у регіонах, де проживає близько двох тисяч громад. У понад ста випадках проби не забиралися протягом п'яти або більше років.

При цьому було виявлено близько 850 малих підприємств-водопостачальників із задокументованими фактами щодо забруднення свинцем. Вони діють переважно у місцях, де федеральні регулятори та контролюючи органи на рівні штатів мають звернути особливу увагу через потенційне забруднення водозабору.

Крім того, виявлено, що близько 100 людей отримують питну воду від комунальних постачальників, де був виявлений дуже високий рівень свинцевих сполук, який не усунули вчасно.

У цьому зв'язку видання наводить конкретні факти отруєння людей, у крові яких був виявлений високий рівень вмісту свинцю. У багатьох випадках мешканці навіть не були попереджені своєчасно про можливу небезпеку місцевою владою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-