Меркель відправляє до Трампа свого радника

Меркель відправляє до Трампа свого радника

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель відправить до Нью-Йорка свого радника з зовнішньополітичних питань Крістофа Хойсгена для переговорів з командою майбутнього президента США Дональда Трампа.

Про це повідомив у суботу, 17 грудня, німецький тижневик Der Spiegel, передає DW.

Видання зазначає, що в Берліні сильно занепоєніі тим, яку зовнішню політику проводитимуть США при президенті Трампі, тому Хойсген на початку майбутнього тижня повинен ознайомитися з ситуацією на місці, зокрема зустрітися з майбутнім радником Трампа з національної безпеки Майклом Флінном.

В ході передвиборної кампанії Дональд Трамп своїми заявами вселив у партнерів по НАТО невпевненість у солідарності Сполучених Штатів з ними. Крім того, він доброзичливо відгукнувся про президента Росії Володимира Путіна. При підборі кандидатів на ключові посади в майбутній адміністрації Трамп досі фактично ігнорував зовнішньополітичний істеблішмент у Вашингтоні, з яким Німеччина традиційно підтримує тісні контакти.

Генерал у відставці Флінн, як і кандидат Трампа на пост госсекратаря США Рекс Тіллерсон, який до цих пір очолювавнафтовий концерн ExxonMobil, зарекомендували себе як друзі Росії. У відомстві канцлера ФРН стурбовані тим, що Трамп і його зовнішньополітична команда будуть обходити санкції, введені проти РФ у конфлікті навколо України, і не дозволять Заходу узгодити єдину позицію щодо Москви, зазначає Der Spiegel.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-