У Канаді закликають розслідувати злочини проти цивільних у Алеппо

У Канаді закликають розслідувати злочини проти цивільних у Алеппо

Укрінформ
Міжнародній спільноті необхідно провести суворе розслідування звірств, вчинених проти цивільних у Алеппо, і постановити їх виконавців перед Міжнародним трибуналом.

Таку думку висловив тіньовий міністр закордонних справ Канади Пітер Кент, передає кореспондент Укрінформу.

«Канадська опозиція закликає уряд агресивно розслідувати разом із іншими членам ООН інформацію про звірства, вчинені проти цивільних під час битви за Алеппо. Усі докази воєнних злочинів або злочинів проти людяності мають бути доведені до Міжнародного кримінального суду», - сказав Кент.

Він розкритикував чинну позицію уряд Канади стосовно врегулювання ситуації в Алеппо. «Глава МЗС Канади стверджує, що працює у Генасамблеї ООН над вирішенням ситуації. Тим не менш, заяви Канади уникали конкретного покладання відповідальності за жахи у Алеппо на Росію та Іран», - підкреслив тіньовий міністр.

На його переконання, участь російських військ у битві за Алеппо значно збільшила страждання цивільних. «Росіяни у повній зневазі до цивільних життів врятували режим Асада. Хоча у боях наступила пауза, катастрофічна битва за Алеппо збільшила можливість продовження насильства та страждань цивільних», - зазначив депутат.

Він наголосив, що Російська Федерація проігнорувала усі заклики цивілізованого світу до припинення підтримки режиму Асада. «Своєю жорстокою підтримкою режиму Асада Росія проігнорувала цивілізований світ. Усі заклики членів ООН до стриманості, припинення вогню та тривалого перемир'я були проігноровані», - сказав Кент.

На його переконання, незважаючи на паузу у боях в Алеппо, населення міста досі потребує значної гуманітарної підтримки. «Міжнародна спільнота мусить надати відчутно більше гуманітарної допомоги багатьом тисячам переміщених осіб, які залишилися на спустошеному міському полі бою», - підсумував депутат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-