Офіцер

Офіцер "гвардії Путіна" розповів про боротьбу з "революційними настроями"

Укрінформ
Голова управління Росгвардії в Алтайському краї Олександр Мауль заявив, що війська національної гвардії створили для боротьби з "п'ятою колоною" і "революційними настроями".

З такою заявою він виступив на брифінгу, повідомляє "Медуза".

"Всі ви дивитеся телевізор, прекрасно бачите, що коїться, що є таке поняття, як "п'ята колона", ряд так званих громадських організацій, що фінансуються з-за кордону. Зараз революційні бродіння, на щастя, в Алтайському краї не проявляються так, як у федеральному центрі", — заявив Мауль.

Розшифровку виступу Мауля опублікувало ІА Банкфакс, але потім текст зник зі сторінки новини агентства. Він і досі доступний в кеші.

"Необхідна федеральна структура, яка могла б стримувати всі революційні пориви. В одних руках зібрали і згуртували структури, які спочатку були націлені на забезпечення охорони громадського порядку. Зараз їх зібрали в єдиний кулак", — цитував Мауля Банкфакс.

В указі "Про федеральну службу війська національної гвардії Російської Федерації" міститься положення про те, що Росгвардія займається "інформаційним протиборством".

Як зазначалося раніше, Росгвардія була створена на базі Внутрішніх військ МВС РФ 5 квітня 2016 року за указом президента Росії Володимира Путіна. Війська Росгвардії підпорядковуються безпосередньо президенту, нову структуру очолив колишній начальник охорони Путіна Віктор Золотов.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-