ЄС за рік дає по €25 мільйонів гуманітарної допомоги

ЄС за рік дає по €25 мільйонів гуманітарної допомоги

Укрінформ
За останні два роки Європейський Союз надає в середньому 25 млн євро в рік гуманітарної допомоги.

Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі на прес-конференції щодо Угоди про сприяння оптимальному використанню Надзвичайної кредитної програми для відновлення України обсягом 200 млн євро, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За останні два роки ми надаємо в середньому 25 млн євро в рік гуманітарної допомоги», - сказав він.

Крім того Мінгареллі зауважив, що Європейський Союз в Україні має два основні завдання: перше - допомогти Україні зберегти свій суверенітет і територіальну цілісність і друге - допомогти у процесі реформування. 

Як повідомлялося, Євросоюз є найбільшим двостороннім донором України: він підтримує процес реформ у країні, надаючи приблизно 250 млн євро щороку. 

16 грудня 2016 року ЄІБ у партнерстві з Мінрегіонбуд підписав Угоду про співробітництво щодо надання технічної допомоги з метою сприяння оптимальному використанню Надзвичайної кредитної програми для відновлення України обсягом 200 млн євро. Ця програма направлена на покращення інфраструктури та якості життя населення, постраждалого від конфлікту на сході України у п'яти східних областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-