Іспанці перейдуть на

Іспанці перейдуть на "лондонський" час

Укрінформ
Іспанія планує перевести годинник на годину назад для того, щоб привести свій робочий день у відповідність із європейським, і таким чином, підвищити продуктивність праці.

Про це заявила міністр праці Фатіма Баньєс, повідомляє ZN.UA.

Іспанське час планується перевести на годину назад, щоб потрапити в один часовий пояс з Лондоном.

"Ми хочемо, щоб наш робочий день закінчувався о шостій годині, і має намір обговорити це з представниками бізнесу і профспілок", - заявила Баньєс в парламенті.

Робочий графік в Іспанії значно відрізняється від робочого графіка більшості європейських держав, варіюється в залежності від регіону. Робочий день починається о дев'ятій ранку і закінчується о сьомій-восьмій вечора і пізніше. Його головною особливістю є тривалий обідня перерва - сієста, яка триває щонайменше дві години.

Іспанці використовують таку тривалу перерву в середині дня для того, щоб пообідати вдома і після цього трохи поспати. Однак, згідно з опитуваннями, принаймні в містах люди проживають так далеко від своїх офісів, що лише у небагатьох є час на те, щоб дістатися додому.

Робочий графік в Іспанії передбачає, що багато працівників повертаються з обіду до 17:00 місцевого часу, в той час як робітники і службовці в Німеччині та інших північних європейських країнах у цей час вже збираються додому. Для того, щоб обслуговувати покупців наприкінці робочого дня, багато дрібних іспанських продуктових крамничокпрацюють до 21:00 місцевого часу, вечеря подається пізно, а популярні телешоу транслюються до середини ночі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-