Додон пообіцяв до Нового року позбавити Бесеску громадянства

Додон пообіцяв до Нового року позбавити Бесеску громадянства

Укрінформ
Новообраний президент Молдови Ігор Додон заявив, що до Нового року він має намір позбавити молдавського громадянства екс-президента Румунії Траяна Бесеску, а найближчим часом відправити у відставку міністра оборони Анатола Шалару.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У випадку з екс-президентом Румунії Траяном Бесеску хочу наголосити, що було порушено законну процедуру надання громадянства. Якщо пан Бесеску бажає стати громадянином Молдови, то він повинен отримати громадянство згідно з чинним у країні законодавством», - заявив Додон.

Він зазначив, що в перший тиждень після інавгурації він анулює указ глави держави Ніколає Тимофті про надання молдавського громадянства Траяну Бесеску.

Додон заявив також, що планує відправити у відставку міністра оборони Молдови Анатолія Шалару за підтримку ідеї об'єднання Молдови з Румунією. На чолі оборонного відомства, за його словами, має стояти людина, яка поважає державність Республіки Молдова.

Нагадаємо: Траян Бесеску і його дружина Марія стали громадянами Молдови 3 листопада 2016 року. Раніше указ про надання громадянства підписав президент Молдови Ніколає Тімофті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-