Всі учасники сирійських переговорів, окрім Дамаска, готові прибути до Женеви - Керрі

Всі учасники сирійських переговорів, окрім Дамаска, готові прибути до Женеви - Керрі

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі добився згоди всіх зацікавлених сторін для продовження переговорного процесу з мирного врегулювання в Сирії, крім режиму Башара Асада, якого підтримує Росія.

Про це він заявив у четвер, виступаючи перед журналістами в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Хочу підкреслити, що кожен учасник переговорів, з яким я спілкувався останніми днями – минулого тижня в Парижі, і цього тижня звідси, з Вашингтона, включно сьогодні зранку – кожна зацікавлена сторона підтвердила мені, що вони готові і мають бажання повернутися до переговорів у Женеві",- повідомив глава Державного департаменту США.

Він уточнив, що йдеться про легітимну сирійську опозицію, Туреччину, Катар і арабські держави.

"Єдине питання - чи готовий сирійський режим, підтримуваний Росією, відправитись до Женеви в готовності вести конструктивні переговори, і чи дійсно вони готові зупинити цю бійню власного народу?", - зауважив Керрі.

При цьому держсекретар США абсолютно чітко заявив, що за масові невибіркові вбивства в Алеппо та залякування мирних жителів несе відповідальність саме режим Башара Асада.

"Ми вважаємо, що настав той момент, коли сирійський режим і російські військові мають можливість прийняти рішення – стратегічне рішення, я міг би додати – за мир – той, який зробить можливим ля припинення бойових на всій території Сирії", - заявив глава Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-